sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Kamiinan lämmössä kasvihuoneessa


Kamiina sai vihdoinkin eilen hormin ja kun ilta saapui, kokeilimme lämmittää kamiinaa ensi kertaa. Samalla tunnelmoimme kynttelikön valossa. 


Kunhan räystäslaudat saadaan paikalleen, ettei lämpö karkaa, riittää pikkuisesta kaminasta kyllä hallaöitä vasten lämpöä. Ja syksyllä, kun kasvukausi on ohi, voi kasvihuoneessa viettää iltaa kamiinan lämmössä.


Aamulla herätessä aurinko paistoi kauniisti ja päätin lähteä kaikessa rauhassa lämmittämään kamiinan uudelleen ja keittää kasvihuoneessa aamukahvit. Kuopus heräsi mukaan. Siellä istuimme rauhassa, poltimme kamiinassa puita ja odottelimme, että vesi kiehuu. Kuopukselle kaakaota ja sen jälkeen äidille kahvia. En ole vuosiin juonut pannukahvia ja hetken piti miettiä, kuinka kahvi keitetään ;)


Kuopus luki Harry Potteria ja äiti mietti miten sijoittaa kaikki suunnitellut kasvit kasvihuoneeseen. Ja millainen taimipöytä kasvihuoneeseen sopisi ja kuinka iso. Ja pitääkö kasvihuone maalata sisältä ja jos, niin tarvitaanko jotain erikoismaalia... 


Kamiina on löytö paikalliselta fb-kirpputorilta. Harvian mukaan sitä on valmistettu 90-luvulla. Oikein hyvä kasvihuoneeseen. Hackmannin pannu on paikalliselta live-kirpparilta ja se oli valmiina, ennen kuin kasvihuone oli valmis. Kynttelikkö on niin ikään kirpparilta, maksoi hurjat 3€. Kynttelikkö roikkuu katosta vanhoilla trampoliinin jousilla, idea lainattu työkaverilta. Korituolin ostin ystävältä. Niin ja korituolin tyyny... ommeltu kirpparilta ostetusta kankaasta.

4 kommenttia:

  1. Näyttää hyvältä :) Täytyy tulla katsomaan jossakin vaiheessa. t. KaijaS

    VastaaPoista
  2. Ihanan näköistä! <3 terveisiä! t: M-L

    VastaaPoista