lauantai 7. maaliskuuta 2015

Kasvihuoneprojektin esittely


Vuosi sitten kevättalvella olin kylvänyt ensimmäistä kertaa ikinä tomaatin ja paprikan siemeniä. Olin ihastunut Kekkilän vihervitriiniin ja alkanut miettiä samantyyppisen vitriinin rakentamista omalle pihalle. Googlailin vihervitriinejä ja pähkäilin vitriinille sopivaa paikkaa. Nälkä kasvoi syödessä ja siirryin ihastelemaan kasvihuoneita. Totesin, ettei vihervitriiniin sovi juuri mitään kasvamaan ja koska tilaa on, parempi tehdä kerralla kunnollinen. Päädyin pähkäilyissäni siihen, että pihallemme sopii parhaiten pulpettikattoinen, moderni kasvihuone. Talomme on ulkomuodoltaan moderni rintamiestalo ja piharakennuksemme pulpettikattoisia. Valmiita kasvihuoneita en edes harkinnut. Mielestäni ainoa oikea kasvihuone on vanhoista ikkunoista kierrätetty. 

Pelastin remontissa olevan päiväkodin kaatopaikkakuormasta sopivat ikkunat kasvihuoneen sivuille. Uskomaton tuuri, harvemmin löytyy ikkunoita, joissa on viisto yläosa. Kasvihuoneen edessä ja takana olevat ikkunat on dyykattu remontissa olevalta koululta. 


Ensin kylvettiin kaunis nurmikko ja sen jälkeen siihen kaivettiin monttu kasvihuoneelle. Jepjep. Kattotuoleja lukuun ottamatta kaikki kasvihuoneessa pystyttiin hyödyntämään rakentamisesta ylijäänyt puutavara.


Kasvihuoneen lattia ladottiin vanhoista tiilistä sorapatjan päälle. Tiilissä olevien reikian kautta vesi imeytyy suoraan maahan eikä jää lattialle lillumaan. Alla oleva kuva on otettu, kun mietin kumman värinen tiiliseinä on parempi kaminan taakse. Seinästä tuli loppujen lopuksi punainen.


Räystäslautoja, kamiinan piippua ja maalausta vaille valmis <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti