sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Yrttejä, tomaattia ja pizzaa

Lapsen luokka oli perjantaina päässyt italialaisen vieraan kanssa leipomaan aitoa italialaista pizzaa. Mies oli puolestaan kuunnellut Novalta Vappu Pimiän ruokaohjelmaa ja siellä oli valmistettu pizzapohja Myllyn Paras pizzajauhoista. Meillä on vuosikaudet tehty perinteistä perjantaipizzaa. Tällä kertaa päätin repäistä ja testata Vapun mainostamia valmisjauhoja. Lisäksi lapsen pizzakokeilun innostamana päätin tehdä vähän paremman tomaattikastikkeen. Ostin pizzaa varten tuoretta basilikaa, oreganoa ja rucolaa. Pizzasta tuli todella hyvää! Ja ne yrtit, mitä jäi jäljelle, jatkavat elämäänsä keittiön yrttiviljelmässä.


Istutin yrtit Kekkilän yrttimultaan Ortexin Pauliina altakasteluruukkuihin. Ruukut löytyivät edullisesti huuto.netistä.


Tomaatin taimet kasvavat eteläikkunalla wanhoilla a-tikkailla kasvivalon alla ja voivat hyvin! Loppukesällä perjantaipizzan tomaattikastikkeen voikin keitellä itsekasvatetuista tomaateista!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti