lauantai 16. toukokuuta 2015

Kasvihuonekuulumisia

Ensimmäiset tomaatit ja pelargoniat ovat muuttaneet kasvihuoneeseen! Tietysti juuri kun sain sain tomaatit siirrettyä,  yölämpötila painui nollaan ja vähän allekin. Lämmitin illalla kaminaa ja yöksi laitoin epäekologisesti sähkölämmityksen. Pari taimea taitaa olla mennyttä, muut kestivät muuton. Ensi yöksi on onneksi luvattu pikkuisen lämpimämpää.

Tomaatit istutin Orthexin isoihin altakasteluruukkuihin. 40cm halkaisijaltaan oleviin ruukkuihin 2 tainta/ruukku ja 30cm ruukkuihin taimen/ruukku. Mullaksi laitoin pohjalle kompostoitunutta hevon peetä (jota olen saanut hakea kuorman jos toisenkin pojan kaverin äidin tallilta) ja loppuosan Kekkilän puutarhamultaa.

Ostin Elfan kiskoja, koska meillä oli olemassa niihin valmiiksi kannakkeita ja mies asensi kiskot paikalleen. Näin sain pelargonioille tilaa kasvihuoneeseen. Hyllyille saan myöhemmin mahtumaan myös chilit, paprikat ja kurkut.

Kasvihuoneen eteen tein kasvulavat eurolavojen päälle lavakauluksista. Perunat olen jo istuttanut yhteen laatikkoon. Lisäksi niihin on tarkoitus istuttaa maissia, hernettä, porkkanaa, naurista, lanttua, punajuurta, salaattia, pinaattia ja tilliä. Ainakin.

Kasvihuoneen edusta ja sivut pitäisi siistiä kivillä, mutta ensin kasvihuone pitää maalata. Maalaus saa kuitenkin odottaa lämpimimpiä ilmoja.

2 kommenttia:

  1. Komeita taimia ja ruukkuja. Kasvulavat ovat käteviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Niin on, mulla on toisella puolella pihaa myös mansikkaa lavoissa.

      Poista