maanantai 15. kesäkuuta 2015

DIY kukkapenkin reunus


Nurmikko alkoi uhkaavasti levitä kukkapenkin puolelle. Mietin mitä keksin penkin ja nurmikon väliin. Joka keväinen kanttauskierros ei innostanut. Tiiliä ei ollut tarpeeksi joka penkkiin eikä niiden lisähaaliminen innostanut. Kaverini kehotti tekemään reunuksen sementistä ja kivistä, niin hänkin oli tehnyt. Tuumasta toimeen. Kaivoin numikon ja kukkapenkin väliin noin 15cm leveän kaivannon. Arvoin kaivannon syvyyttä ja kilautin kaverille. Sain neuvon, että kaiva niin syvälle, kun nurmikon juuret menevät. Syvyyttä kaivannolle tuli ehkä viitisentoista senttiä.


Levitin kaivannon pohjalle kauttaaltaan salaojasepeliä noin 10cm syvyydeltä.


Lisäsin ämpärin puolilleen vettä ja kaadoin sementtiä sekaan. Taas soitin kaverille, minkä paksuista sementtimössöstä pitäisi tehdä.


Kaveri kehotti tekemään puuron maksuista mömmöä. Sekoitin sementtimössön iskiporakoneella, sementtivispilällä.


Olin kerännyt kuopuksen kanssa pienehköjä kiviä pihan perältä reunusta varten valmiiksi.


Lopuksi lätkin lastalla sementtimössöä sorakerroksen päälle suunnilleen nurmikon tasalle. Sementtimössön sekaan iskin tasaisin välein kiviä. 


Reunus oli helppo ja suhteellisen nopea tehdä. Kuten kuvasta näkyy, pikku pätkä sementtiä jäi vajaaksi... teen loppupätkän samalla, kun kierrän pihan muutkin kukkapenkit vastaavalla reunuksella. Kivisen pihan kivinen teema jatkuu reunuksissa hyvin :)

3 kommenttia:

 1. Iän ikuinen ongelma miten ratkaista penkin ja nurmen väli. Mullakin yksi ratkaisu mielessä jos löydän oikeanlaista materiaalia. Näytähän kuivanakin sitten kuvaa ja tietty kokemusta estääkö nurmen kasvun. Toivotaan että estää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin laittaa lisää kuvia, kun saan loput tehtyä :) Kaverilla on ollut useamman vuoden ja hänellä ainakin toimii.

   Poista
 2. Onpa hyvä idea! Täytyy pitää mielessä, kun alkaa kanttaaminen kyllästyttää.

  VastaaPoista