maanantai 8. kesäkuuta 2015

Dyykattuja kukkia

Kävelin aamulla Esplanadin puiston läpi kohti työpaikkaa. Pysähdyin nappaamaan pari kuvaa ukkolaukoista, jotka olivat viime kävelykerran jälkeen puhjenneet kukkaan.Jatkoin matkaa ja yhtäkkiä edessäni oli roskalava puolillaan kukkia. Espan puistossa vaihdetaan kukat muutaman kerran kesässä ja vanhat lähtevät lavan kautta ilmeisesti kompostoitumaan. Varmistin puistotyöntekijältä, että kukkia voi ottaa. Hain Espalla olevasta Siwasta muovikassin ja eikun sormet multaan ja dyykkaamaan! Orvokkeja, helmililjoja ja tulppaanin sipuleita lähti täysi kassillinen mukaan.Dyykkasin kukkia myös viime kesänä. Silloiset dyykkiorvokit kukkivat koko kesän, kun poistelin kuivuneet kukat pois. Helmililjat nousivat tänä keväänä loistamaan komeasti kotipihalle ja kukkivat vieläkin.

Duunipaikalla laitoin kukat ja sipulit pahvilaatikoihin ja kastelin ne. Iltapäivällä laitan ne uudestaan pussiin, kannan kotiin ja istutan maahan, Näen jo silmissäni, miten valkoiset helmililjat nousevat ensi keväänä tulppaanipenkin reunalla kukoistukseensa. Orvokeille pitää keksiä paikat. Taitaa kotona pari ylimääräistä astiaa löytyä ;)Mukavaa viikon alkua kaikille!

10 kommenttia:

 1. Tosi upea saalis <3 ja kierrätystä parhaimmillaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Lava oli vielä tänäänkin ja siihen tuli kukkia toisesta päästä Espaa. Tunnustan, kassillinen sipuleita lähti taas mukaan :D

   Poista
 2. Onko lava paikalla vielä tänään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollu enää aamulla. Senaatintorin tilannetta en tiedä, viime kesänä vaihtoivat samoihin aikoihin.

   Poista
 3. Kiitos vastauksesta. Seuraan blogiasi tarkasti dyykkikukkienkin toivossa �� nimim.hulluna kukkiin ��

  VastaaPoista
 4. Oho. Aika hienoa dyykata kukkia! Miksei täälläkin, ai niin mutta meillä sipulikukat kukkii vasta juhannuksena :D
  joten kaupunki on siirtynyt suoraan kesäkukkiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asian hienous on katsojan silmissä :D Herättää kommentteja laidasta laitaan, kuten dyykkaus ylipäätään.

   Poista