sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Raparperimehua!

Raparperia
Inkivääriä
Basilikaa
Sitruunan mehua
Sokeria

Määrät mutu-meiningillä ;)

Kaikki ainekset kattilaan, vettä niin paljon että peittyvät. Raparperi paloiksi. Kuorittu inkivääri kolikon paksuisiksi viipaleiksi. Basilika silpuksi. Sitruunan mehu puristetaan sekaan. Keitetään kunnes raparperit hajoavat. Siivilöidään ja lisätään sokeri. Jäähdytetään ja nautitaan kylmänä.

Järjettömän hyvää!

Inspiraatio mehuun täältä.

4 kommenttia:

  1. Kuulostaa ihan uskomattoman hyvältä! Täytyykin laittaa heti kokeiluun nyt kun niitä raparpereja on alkanut jo tulemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä teen heti lisää, kun saan jostain raparperia :) Inkivääri antaa tuohon hyvän maun. Aiemmin olen käyttänyt inkivääriä vain flunssan hoitoon teenä.

      Poista
  2. Mahtavaa, että inspiroiduit! Mehua testattu nyt myös 7-vuotiaan kummitytön makuaistilla, kelpasi! Ja kiitos kun linkkasit. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Meillä myös lapset tykkäsi. Vaniljatankoa mulla ei ollut, pitää ens kerralla kokeilla miten vaikuttaa makuun.

      Poista