torstai 23. heinäkuuta 2015

Kirpputorikierros akselilla Tammisaari-Perniö-Salo

Perinteisen Perniö-viikonlopun kirpputorikierros alkaa aina joko Karjaalta tai Tammisaaresta. Tällä kirppisreissulla keskityn aina astioihin, huonekaluihin, kodin tekstiileihin ja ylipäätään kodin sisustustavaroihin. Vuosien aikana olen tehnyt edullisesti tosi hyviä löytöjä. Esittelen tässä kirppikset, joilla kävimme. Pahoittelen kuvien huonoa laatua.

Viime kesän jälkeen Karjaan paras kirpputori(Vindsloppiset Maasillantiellä) oli lopettanut. Päätimme tänä vuonna käydä Karjaan kirppiksistä ainoastaan Horsbäckin Osto ja myynti-liikkeessä, joka jää sopivasti Tammisaareen mennessä matkan varrelle.

Horsbäckin Osto ja myynti, Hangontie 940, Karjaa
Tämä kirppis on  oli viime vuoden jälkeen muuttanut Hangontien toiselle puolelle. Liike mainostaa itseään käytettyjen tavaroiden kauppana ja tänne kannattaakin tulla etsimään astioita ja sisustustavaraa ja taidetta. Huonekaluja paikassa on aika vähän, mutta esimerkiksi lamppuja löytyy hyvin. Kauppa ostaa kuolinpesiä ja täältä voikin tehdä todellisia löytöjä. Kirppiksellä on edullinen hintataso.

Emmaus, Metsästystie 18, Tammisaari
Tällä kirppiksellä on hyvä valikoima huonekaluja, verhokankaita, astioita, lehtiä, kirjoja, pelejä tauluja ja vaatteita. Kirppistavaran lisäksi Emmauksessa on myynnissä reilun kaupan tuotteita. Astioissa hintataso ei välttämättä ole kaikista edullisin, mutta huonekaluissa voi tehdä hyviä löytöjä.


Kuten tämä tiikkinen senkkikaunotar eteiseen. Hinta 20€!

Jalles Loppis, Pitäjäntie 14, Tenhola
Jalles Loppis on Tammisaaren ja Perniön välissä Tenholassa. Kirppis mainosti tiellä 52 olevansa avoinna ja ex-tempore päätimme poiketa käväisemään, vaikka olimme hetkeä aikaisemmin soittaneet kyläpaikkaan olevamme jo matkalla. Kirpputori oli aivan mieletön paikka! Täällä vanhoille tavaroille oli annettu niille kuuluva arvo. Tavarat oli järjestetty teemoittain. Ruokalautaset, vanhat kahvipannut, lasit, maljakot, työkalut -kaikki siististi asetettuna esille. Pihalta löytyi oma katos huonekaluille ja parhaita otoksia oli vielä asetettu sisäänkäynnin eteen esille. Huonekalut olivat Karjaan- Tammisaaren kirppiksiin verrattuina kalliimpia, mutta astioissa oli yhtä edullinen hintataso. Tällainen kirppiksen pitäisi olla! Tästä tuli heittämällä uusi kesäreissun lempipaikka ja täällä tulen vierailemaan joka kesä. Jos tältä suunnalta pitäisi valita yksi helmi, se olisi tämä. Suosittelen ehdottomasti poikkeamaan!







Kirppikselle löytyy myös fb-sivut ja sieltä huomasin, että kirppari oli pitänyt huonekaluissa jossain vaiheessa -50% päivät. Kannattaa kytätä ja ajaa vaikka varta vasten kyseisille päiville, jos niitä on useamminkin. Itseäni jäi harmittamaan ihan tosissaan, etten ostanut täältä maitotonkkaa, jonka hinta oli vain 25€. En tiedä mikä oikosulku tai piheyskohtaus iski. Tai kuvitelma ettei autoon enää sovi. Kyseisistä tonkista saa helposti maksaa puolet enemmän ja olisin tarvinnut sellainen kasvihuoneeseen...

Lauantaina päätimme mennä katsomaan vieläkö Perniöstä löytyy kirppiksiä. Entisellä kunnantalolla (Lupajantie 1, Perniö) oli muun muassa kahvilan lisäksi pieni kirppishuone. Sieltäkin mukaan tarttui yksi lautanen.

Perniön kierrätyskeskuksesta olemme joskus tehneet löytöjä, mutta paikan aukioloajat ovat hankalat, joten tälläkään kertaa emme osuneet paikalle oikeaan aikaan. Kierrätyskeskus on nimittäin lauantaisin suljettu.

Maurin Makasiini, Lehtimäentie 8, Perniö
Maurin Makasiini on mykistävä.Kävijän päätettäväksi jää onko se sitä hyvällä vai huonolla tavalla. Nimensä mukaisesti osto- ja myyntiliike toimii VR:n entisessä makasiinissa. Iltalehti kirjoitti 16.7.2015 sen olevan Perniön tunnetuin nähtävyys, mitä paikka varmasti onkin. Makasiinirakennus on ihan joka nurkkaa myöten täynnä tavaraa. Ne mitä ei ole sopinut sisälle, on jätetty ulos. Pahaa tekee katsoa puuhuonekaluja lahoamassa säiden armoilla. Tavaraa ei ole jaoteltu mitenkään, vaan se on tungettu sinne missä tilaa on. Makasiinin tavarat tulevat lähinnä kuolinpesistä. Täältä voisi tehdä hyviä löytöjä, jos jaksaisi penkoa. Itseäni lähinnä edellispäivän Jalles Loppiksen jälkeen ahdisti paikan ylipursuavaisuus ja en jaksanut kysyä hintaa edes heinäseipäille.







Perniön laihan kirppiskierroksen jälkeen teki mieli vielä kierrellä. Päätimme ajaa Saloon.

Salon Seudun Suurkirppis, Raitalankatu 20, Salo
Salon Seudun suurkirppis on nimensä mukaisesti suuri, todella suuri, itsepalvelukirppis. Lisäksi kirppiksen yhteydessä on huonekaluhalli ja kahvio. Täällä myydään kaikkea vaatteista astioihin ja leluihin. Kirppiksen yleisilme on siisti ja sitä on miellyttävä kiertää. Ostin täältäkin edullisesti laseja, maljakon ja asetteja. Täällä kiertämiseen kannattaa varata runsaasti aikaa.

Radiokirppis, Helsingintie 22, Salo
Radiokirppis oli samantapainen itsepalvelukirppis, kuin Suurkirppiskin, paljon pienempi vain. Täällä kirppiksellä olisi voinut tehdä hyviä vaate- ja lelulöytöjä, mutta tällä kertaa en ollut kohderyhmää :) Astioitakin löytyi jonkin verran ja ostin myös täältä laseja. Hinnat olivat edulliset. Kirppiksen yhteydessä toimii hurmaava kahvila, jonka kupit ovat vanhoja eriparisia Arabian kuppeja ja kalusteet niin ikään kauniisti patinoituneita eriparisia puukalusteita.

Radiokirppikselle löytyy myös fb-sivut.


Viikonlopun astiasaalis.

Olisin halunnut ehtiä käydä vielä Kaikulan kesäkirppiksellä (Valtatie 1452, Salo) mutta paikka ei ollut lauantaina auki. Sunnuntaina sinne taas ei kannattanut lähteä erikseen ajamaan, kun oli eri suuntaan kotimatkalta. Olen seurannut kirppistä sekä fb:ssa että instassa  ja jäi harmittamaan, etteivät ajat osuneet yksiin. No pitäähän seuraavan vuoden reissullekin jättää jotakin odotettavaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti