keskiviikko 26. elokuuta 2015

Saiskos sitä satoa?

Alkaa iskeä paniikki, että suurin osa kasvihuoneen sadosta ei ehdi kypsyä. Amppelitomaati ovat täynnä pieniä vihreitä raakileita, mutta vasta muutama tomaatti on kypsynyt syötäväksi asti. Pensastomaatteja minulla oli kasvihuoneessa kymmenkunta ja niistä yksi ainoa teki kukat ja on nyt tomaatinraakileilla. En ymmärrä, mikseivät muut kukkineet. Viikonloppuna totesin, että vaikka alkaisivatkin vielä kukkia, eivät ehdi kuitenkaan tomaateiksi asti, ja raahasin taimet kompostiin. Ensi vuonna tiedän mitä lajikkeita en ainakaan laita.

Ruukkupaprikoissa on olleet raakileet reilu kolme viikkoa, mutta nekään eivät punerra. Paprikat puskevat vihreitä paprikan alkuja minkä ehtivät, mutta jos niiden kypsyminen kestää yhtä kauan kuin ruukkupaprikoiden, niin tuskin kypsyvät ennen kuin ilmat viilenevät. Chilit ovat kasvaneet hurjasti pituutta ja kukkivat kovasti, mutta vasta pari vihreää raakiletta niistäkin löytyy. En tiedä kypsyisivätkö sisällä loppuun, kun ilmat viilenevät.Kurkuissa on ollut todella hyvä sato. Ensimmäisenä aloitti ruukkukurkku F1 baby ja tuotti reilusti makoisia pikkukurkkuja. Kasvihuonekurkku ja parvekekurkku jatkoivat kurkkutehtailua ja lisää kurkkuja tulee jopa enemmän kuin ehtii syödä :)Onhan satoa toki saatu kasvihuoneen ulkopuolelta perunasta, salaatista, pinaatista ja tillistä. Kesäkurkpitsa sen sijaan kasvaa ja kasvaa ja kasvaa, mutta mitään muuta ei tapahdukaan. Vahvasti epäilen, etten saa yhden yhtä kesäkurpitsaa syötäväksi .


Mutta... toivotaan, että vielä on kesää jäljellä, vielä tulee kasvihuoneesta satoa...

2 kommenttia:

  1. Alkukesä oli niin heikohko, että sato tulee kovasti myöhässä. Onneksi tomaatit punastuvat kyllä sisälläkin, jos eivät ehdi tehdä sitä ulkona.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinpä. Viime syksynäkin kypsyttelin loppuja sisällä. Se vaan harmittaa, kun on ollut ajatus että niitä tulee hyvissä ajoin. Olin varma, että rippijuhlien salaatit tulee omasta kasvarista. Ei tulleet ei... Mut sen päätin, että koitan talvettaa paprikaa ja chiliä huonekasvina sisällä. Jos vaikka ens kesänä onnistaisi aikaisemmin...

      Poista