torstai 3. syyskuuta 2015

Uusi yritys -viiniköynnös kasvihuoneeseen

Toissailtana olin juuri lysähtänyt vanhempainillan jälkeen sohvalle ja päättänyt, etten nouse hetkeen, kun ovikello soi. Oven takana oli kolmosen entinen hoitaja. Pyöräkorissa hänellä oli viiniköynnöksen alku ja kädessä pussi täynnä viinirypäleitä. Maistiaisia siitä, mitä tuleman pitää. Väsymys unohtui saan tien :)


Kevättalvella veimme kuopuksen kanssa lautapelejä kiertoon päiväkotiin ja siellä tuli hoitajan kanssa puheeksi viiniköynnös. Kävimme joskus vuosia sitten kolmosen kanssa hoitajan luona ja muistin kuinka hänellä oli kasvihuoneessa viiniköynnös, jossa oli järjettömän hyvänmakuiset rypäleet. Hoitaja sanoi, että hänellä on samaisesta viiniköynnöksestä ylimääräinen versonut alku ja lupasi tuoda sen jossain vaiheessa kesällä minulle. Luulin jo asian unohtuneen, mutta ei onneksi :)


Keväällähän kokeilin viiniköynnöksen kasvatusta työkaverin edellisvuotisesta köynnöksen oksasta versottamalla. Kokeilu lähti tosi hyvin alkuun ja olin toiveikas. Unohdin yhtenä kevätyönä laittaa hallaharson suojaamaan taimea ja köynnöksen alku kuoli samantien. Onneksi hiellä ja tuskalla viiniköynnöstä varten kaivettu kuoppa ei ollut kadonnut minnekään. 


Istutin köynnöksen alun aiemmin kaivettuun kuoppaan. Yölämpötilat ovat pyörineet viime päivät noin kymmenessä asteessa, joten vielä en ole suojannut taimea. Kohta sen saanee harsottaa kuitenkin yöksi. Talvisuojausta pitää vielä opiskella. Jännittävää! Toivottavasti tämä yritys onnistuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti