sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Se on kevät!

Meidän perheen varma kevään merkki on viikonlopun saunomisen siirtyminen sähkölämmitteisestä sisäsaunasta puulämmitteiseen pihasaunaan. Lauantaina saunoimme pihasaunassa ensi kertaa sitten jouluaaton. Ai että oli mahtavat löylyt! Tästä starttaa pihasaunakausi -alkuun viikonloppusaunalla ja vähän myöhemmin ilmojen lämmetessä pihasauna lämpenee pitkin viikkoa. Ihan parasta!

Toinen varma kevään merkki, ei vielä niin perinteinen mutta tuleva perinne, on sunnuntaiaamun aamukahvit kasvihuoneessa. Meillä on tapana herätä kuopuksen kanssa paljon ennen muuta perhettä. Viime keväänä käytimme nämä yhteiset aamuhetket siihen, että lämmitimme kasvihuoneessa kamiinan ja keitimme kaakaot ja kahvit. Odotellessa luimme ja paistattelimme kamiinan lämmössä. Tänä aamuna vietimme ensi kertaa tälle keväälle yhteisen aamukahvihetken. Ihan parasta!


Lauantaina päivällä aloitimme miehen ja nuorimpien lasten kanssa yhteisen harrastuksen, geokätköilyn. Useat tutut ovat harrastaneet geokätköilyä jo vuosia. Sisarusteni hehkutusta kuunneltuani päätin, että nyt on loistava aika kokeilla, kun kevätaurinko paistaa ja ilma lämpenee. Etsimme lauantaina ensimmäisen kätkön ja koko porukka jäi kerralla koukkuun. Kuopuksen kanssa ehdimme vielä tänään etsiä kaksi muutakin kätköä. Odotan innolla tulevia kätköretkiä, ihan parasta!  


Viikonloppuna ehdin myös vaihtaa viherkasveihin mullat ja kylvää lisää tomaatteja. Valo lisääntyy, aurinko paistaa ja tuntuu että virtaa riittää ihan eri tavalla. Se on kevät! Ihan parasta!
 
 

2 kommenttia:

  1. Ihana, että on kamina kasvihuoneessa ja tilaa sunnuntai-kahveille... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Voi istuskella aikaisesta keväästä pitkälle syksyyn...

      Poista