torstai 7. huhtikuuta 2016

Pergolasuunnitelmia, taas

Taas on se "pakkosaada pergola"- aika vuodesta. Kuten viime vuonnakin :D Viime vuonna tosiaan suunnittelimme talon päätyyn tulevalle terassille pergolaa ja haaveilin lisäksi juoksupergolasta. Päätyterassin pergolasuunnitelma elää edelleen ja ylipäätään terassin suunnitelma ympärille tulevine istutuksineen on toteutusta vaille valmis. Puoliksi tehty siis.

Mutta se toinen pergola... Meillä on talon pääoven edustalla puoliympyrän muotoon aseteltu kivimuuri. Maatöitä tehdessä tontilta nousi kivi toisensa perään ja ex-tempore päätettiin urakoitsijan kanssa tehdä sekä tontin sivulle että talon etuosaan kivimuurit.
 
 Tähän puoliympyrän muotoiselle muurille istutin viime vuonna erilaisia kivikkokasveja ja teen vuorenkilpeä. Muuten se on hakenut vähän tarkoitustaan. Kunnes se oivallus yhtäkkiä jostakin tuli -tähän pergola! Ehdottomasti! Puoliympyrän muotoinen ja "puolikorkea". Ympärille jotakin köynnöstä.
  
Sain googlailla todella pitkään ja erilaisilla hakusanoilla, että ylipäätään löysin mitään siihen viittaavaakaan, mitä olin hakemassa. Vaan lopulta tärppäsi! Kivisen Vilman blogissa oli täydellinen puoliympyrän muotoinen pergola. Toteutettuna terassilla ja muurikivien eteen, mutta silti jo näen silmissäni miltä samanlainen pergolarakennelma näyttää oman luonnonkivimuurini edustalla. Täydelliseltä! Samalla pergola antaa näkösuojaa naapuriin. Olemme naapurin kanssa edelleen neljän ja puolen vuoden jälkeen mietitään-vaiheessa tontin rajalle ehkä-tulevan pensasaidan suhteen :D Koiratkin pysyvät hyvin omilla puolillaan, joten ehkä aita jää kokonaan laittamatta.
 
Kuva lainattu luvalla Kivisen Vilman-bblogista.

Vaan mitä köynnöstä kasvamaan pergolaan? Viiniköynnös olisi upea, mutta paikka on iltapäivästä varjossa, joten ei taida toimia.

Ehkä puutarhamessuilta Messukeskuksesta löytyy köynnöksen suhteen kuningasidea, tänään on nimittäin messupäivä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti