tiistai 31. toukokuuta 2016

Sohvaryhmä terassille (voi tuska)

Kiersin viime viikolla viisitoista, siis oikeasti viitoista, liikettä etsimässä polyrottinkista sohvaryhmää terassille.

Isku, Asko, Sotka, Kruunukaluste, Stemma, Kodin1, Masku, Finnlandia, Jysk, Vepsäläinen, Plantagen, Bauhaus, Ikea, Jackpoint ja paikallinen kalustemyymälä.

Arvatkaapa löytyikö? Noup. Tiesin, että haluan vaaleaa polyrottinkia olevan sohvan, jossa on joko vaaleat tai keskivaaleat pehmusteet, Värinä mieluiten vaaleanharmaa tai ehkä joku beigen sävy. Sohvatyypin ajattelin päättää vasta, kun näen mitä on tarjolla. Joko kulmasohva tai iso vähintään kolmen istuttava sohva tai divaani tai kolmen istuttava sohva ja lisäksi kaksi nojatuolia. Eli käytännössä kaikki mahdolliset variaatiot olivat avoinna. Tärkein kaikista oli kuitenkin se, että sohvassa on kunnon pehmusteet eli se on niin pehmeä, että siinä voi ihan rehellisesti löhötä. Meillä nimittäin on pihasaunan edustalla kahden istuttava polyrottinkisohva ja kaksi nojatuolia, mutta ne ovat melko kovat istua. Alun perin ne oli ajateltu terassille, mutta mieluiten sinne ottaisi sohvan, minkä nurkkaan voisi käpertyä lukemaan hyvää dekkaria ja ottaa välillä tirsat.

Kiersin siis kaikki mainitsemani liikkeet läpi. Sohvat olivat joko kauniita, mutta kovia istua. Tai kauniita, mutta ihan törkeän kalliita. Tai ihanan pehmeitä, mutta vääränvärisiä tai rumia. Tai tai tai. 

Ikean sohva oli kaunis ja hyvä istua, mutta paksummat istuintyynyt vaaleana olivat loppuneet eikä lisää ollut tulossa.

Bauhausin kulmasohva oli pehmeä ja ihanan iso, mutta polyrottinki liian tumma.

Vepsäläisen divaani oli pehmeä ja iso, mutta väri valkoinen. Ei kiitos.

Vepsäläisen kulmasohvan pieniruutuinen kangas alkoi pyöriä silmissä ja oksettaa. Ei kiitos.

Kruunukalusteen kulmasohva oli täydellinen -hintaa vai puolet liikaa.

Sotkan kulmasohvan istuinosan alla oli kätevät säilytyspaikat pehmuisteille. Mutta pehmuisteiden väri liian ruskea.

Jackpoint oli täynnä toinen toistaan täydellisimpiä sohvia. Mutta c´moon, en maksa ulkokalusteista 2000-3000€. 

Bauhausin Valentina-sohvaryhmä jäi harkintaan. Väri oli hyvä. Settiin kuuluu kolmen istuttava sohva, kaksi nojatuolia ja sohvapöytä lasilla. Hintaa oli tässäkin enemmän mitä olin ajatellut kalusteista maksaa... tälläkin rahalla lentäisi koko perheellä lämpimään... 

Sohvahankinta on vaiheessa, että tiedän melko varmasti mitä haluan ja päätin odottaa alennusmyyntien alkua. Toivottavasti kalusteet tulevat jo ennen juhannusta hirmuiseen alennukseen :D Viikonloppuna Bauhausissa olisi ollut kalusteet -20%. Harkitsin, mutta päätin odotella. 

Saa nähdä jäänkö nuolemaan näppejäni.

4 kommenttia:

 1. Kyllä todella tuntuu ruskea väri olevan vallalla. Itse olen etsinyt valkoisia (tai edes vaaleita) ruokapöydän tuoleja. Vähän nojatuolimaisia saisivat olla, koska meillä viihdytään ruokapöydän ääressä pidempäänkin. Ikeassa on tällä hetkellä todennäköisin vaihtoehto. Ne eivät kuitenkaan ole pinottavia, joten se mietityttää. Talveksi pitäisi saada ne varastoon kumminkin. Ja hyvältä näyttää muuten teidän uima-allasprojekti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naapurit etsi viime kesänä ruskeaa sohvaa ja silloin kaikki oli harmaata :D Polyrottinkikalusteethan pärjää kyllä ulkonakin talven, mutta aina se kivempi olis kun sais jonnekin varastoon. Vievät kullä tosi paljon tilaa jos ei saa pinottua. Entäs purettua talveksi?

   Kiitos! Tänään päästään varmaan pergolan kimppuun.

   Poista
 2. Entäpä meidän vaalea VEBBESTRUP sohvaryhmä :) -Emilia/JYSK
  http://jysk.fi/puutarha/sohvaryhmat/sohvaryhma-vebbestrup-alumiini-petan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Emilia ja kiitos vinkistä :) Katsoin kyseistä ryhmää kotiin tulleesta tarjouslehdestä. Se on tosi kaunislinjainen ja oikean värinen -mutta sohva liian pieni löhösohvaksi. Istumakalustona toimisi hyvin.

   Poista