lauantai 28. toukokuuta 2016

Terassi etenee

Hitaasti mutta (epä)varmasti :D No ei vaitiskaan.

Kun terassia tekee paikkaan, jossa maapinnan korko heittelee altaan kuopan takia, on rungon tekeminen todella haastavaa. Kun mies sai rungon tehtyä, oli seuraava haaste miettiä miten altaan reunalaudoitus tehdään, koska altaan reuna tulee terassia korkeammalle. Pyysin työkaverilta kuvia heidän ratkaisustaan, samoin Koti Aurorassa-blogin Johannalta.  Tällä hetkellä miehellä on ajatus, kuinka reunus tehdään, mutta katsotaan millainen siitä lopulta tulee.

Tänään mies aloitti terassilautojen laittamisen. Helpolla ei päästä niidenkään kanssa. Kun tilaa 28x145 terassilautaa, sitä kuvittelee saavansa 28x145 terassilautaa. Yksikään lauta ei ole vielä ollut 145 leveä. Leveydet ovat heitelleet 146-151 välillä ja ikävä kyllä tämä heittely menee toleranssiin. Hajottaa silti. Minä olen mitannut leveyksiä ja lempannut lautoja leveyden mukaan pinoihin. Mies on keskittynyt tekemiseen. Hirvittävän paljon ylimääräistä työtä.

Kesken terassinteon sattui hauska välikohtaus, kun alettiin ihmetellä, miten terassin alla oleva suodatinkangas kohoili siellä täällä aina eri kohdissa. Koirahan sinne oli eksynyt eikä raukka osannut pois. Hetken sai maanitella terassin reunalla ennen kuin tajusi tulla äänen suuntaan :D

Hyvä tästä silti tulee, olen siitä varma!

Tässä pari vaihekuvaa:

4 kommenttia:

  1. Voi hittolainen miten ne laudat noin erikokoisia olivat :/ Mutta hieno tulee ja kun se on valmis, siitä osaa nauttia kaksinverroin kun on tehnyt kovan työn :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä, ärsyttävää. Kiitos :) Totta, näinhän se on!

      Poista