lauantai 14. toukokuuta 2016

Terassin suunnittelu ja materiaalihankinta

Tätä terassia on suunniteltu pitkään ja hartaasti. Aloitettu haaveilemalla talon päädyn levyisestä terassista. Päätetty haluta uima-allas ja jatkettu terassihaavetta uima-altaan ympäri. Tajuttu pergolan istuvan täydellisesti talon ja uima-altaan väliin ja jatkettu haaveilua terassi-allas-pergolakokonaisuudesta. Olen aikaisemmin kirjoittanut suunnitelmista muun muassa täällä.


Terassin ympäristö lähtötilanteessa

Tarkoituksena oli saada kokonaisuus valmiiksi viime vuonna loppukesäksi esikoisen rippujuhliin. Allas saatiin paikalleen, mutta terassi ja pergola puuttuvat edelleen. Hups. Onneksi tulee uusia kesiä ja uusia rippijuhlia :) Toiseksi vanhimman lapsen rippijuhlat ovat tänä vuonna heinäkuun lopussa ja juhliin on tilattu aurinkoinen päivä, koska pöydät tullaan kattamaan uudelle terassille. Jos helle on aivan mahdoton, voivat lapsivieraat pulahtaa altaaseen ja aikuiset voivat viilennellä pergolan varjossa.

Edellisenä viikonloppuna otettiin miehen kanssa mitat tulevasta terassista. Piirsin ruutupaperille terassin pohjan ja mitat. Insinööri minussa olisi halunnut kunnon autocad-kuvat, millä kysyä tarjouksia. Itselläni ei kuitenkaan ole ohjelmaa ja työkaverikin oli lomalla, joten tyydyin valokuviin ja ruutupaperipiirrokseen.Ajatuksena oli pyytää materiaalitarjoukset kolmesta rautakaupasta, Starkista, K-Raudasta ja Rautiasta. Byggmaxissa ei ollut halutun levyistä terassilautaa ja Bauhausissa ei ole kokemukseni mukaan ikinä myyjiä, joten niistä en kysynyt. Kun pyysi tarjouksen suurelle terassirakennelmalle, hinnat tippuivat listahinnoista mukavasti jokaisessa rautakaupassa. Yllätys oli kuitenkin se, että hinnat tippuivat aivan samoihin lukemiin. Jos hinta ei ratkaise, silloin ratkaisee laatu eli tässä tapauksessa palvelu. Martinlaakson Starkissa oli viikkoa aikaisemmin pergolan perustuksen tarvikkeita hakiessani, ja niin nytkin, todella ystävällinen palvelu. Suorastaan loistava.  Tein tilauksen keskiviikkona ja toimitus luvattiin perjantaille. Meinasi usko loppua toimituksen saapumisen suhteen ja ehdinkin jo iltapäivällä kysellä perään. Seitsemän jälkeen illalla materiaalit kuitenkin saapuivat.


Pyysin nostamaan materiaalit tien puolelta tuija-aidan yli suoraan rakennuspaikalle. Hetken jos toisenkin niiden kanssa taiteiltiin, koska kuljetusauto oli aika pieni.


Siellä materiaalit nyt kuitenkin odottavat. Harmillisesti viikonlopuksi on luvattu sadetta. No askeleen lähempänä terassia ja pergolaa kuitenkin taas :) 

3 kommenttia:

 1. Meillä taitaa olla samanlainen uima-allas kuin teillä :) Kiva nähdä teidän terassi toteutus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saman valmistajan, meillä on 3.6x6.1 ja teillä taitaa olla pyöreä? Kävinkin katsomassa teidän kuvia kun mietittiin millaisella laudalla uima-altaan reuna tehdään. Jätettiin se vielä ostamatta, katsotaan kun saadaan tarkka mitta sitten kun terassin korko selviää kunnolla tehdessä.

   Poista
  2. Joo, meillä on pyöreä, halkaisija 5.5m.

   Poista