sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Koti ja mökki samassa paikassa

Kun on koti ja "mökki" samassa paikassa, ei tarvitse istua juhannus- eikä viikonloppuruuhkissa. Siirtymä kotoa mökille on siinä hetkessä, kun astuu sisältä ulos. Olemme rakentaneet kesäkeidastamme viitisen vuotta. Palju oli puutarhassa jo ennen taloa. Ensimmäisenä juhannuksena valmistui pihasauna. Parin vuoden päästä siitä kasvihuone. Viime kesänä saimme uima-altaan. Tämän kevään ja alkukesän olemme rakentaneet hartaudella terassia altaan ympärille. Näkösuojarimoitus tien puolelle, reunus altaan ympärille, portaat -ja kesäkeitaamme alkaa olla valmis! Puutarhassa riittää toki puuhasteltavaa niin tänä kuin tulevinakin kesinä, mutta puitteet alkavat olla kunnossa.

Asumme kehyskunnassa, josta pääkaupungin keskustaan on matkaa kolmisenkymmentä kilometria. Juuri sopiva matka, kun haluaa asua maalla mutta lähellä kaupunkia. Itse asiassa juuri nyt juhannuksena meille tulee täyteen kymmenen vuotta paikkakuntalaisina. Halusimme maalle ennen kuin lapset lähtivät kouluun ja esikoinen aloittikin esikoulussa kymmenen vuotta sitten. Kun asuu omakotitalossa, ei tarvitse erillistä mökkiä. Tai ainakaan itselläni ei riittäisi aikaa eikä rahaa molempien paikkojen ylläpitoon ja huoltoon. Emme ole rannalla viihtyjiä eli kun helteet alkavat emme suunnista palvomaan aurinkoa uimarannoille kuin sillit purkissa. Lojumme omalla terassilla, pulahdamme välillä uimaan ja jos alkaa palella, lämmitämme pihasaunan. Itse asiassa saunomme keväästä syksyyn pihasaunassa joka ikinen ilta. Tämä on meidän kesäparatiisimme.
Kyllä minä silti haaveilen kalastajamajasta meren rannalla. Pienestä mökistä ilman mitään mukavuuksia, seurana vain aaltojen pauhu ja meren tuoksut. Minne voisi vetäytyä, kun haluaa irti kaikesta ja omaa rauhaa. Tämä on kuitenkin tähän hetkeen ja elämäntilanteeseen täydellinen juuri meille.


4 kommenttia:

 1. Terassista tuli kyllä vallan hieno!
  Kiva on myös tuo rottinkikiikku :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Anu! :) Rottinkikiikku on kieerätyskeskuslöytö viime kesältä. Hintaa oli huimat 18€ :D

  VastaaPoista
 3. Kauniilta näyttää. Terassi on todella kaunis. Hienot vastat olette tehneet. Kesäisiä päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Vastat ostin kauppatorilta :) Mukavaa kesää!

   Poista