tiistai 30. elokuuta 2016

Marketanpuiston markkinatuliaiset

Lauantaina Marketanpuistossa vietettiin syysmarkkinoita. Olimme ystäväni kanssa puhuneet jo keväällä, että lähtisimme yhdessä käymään puistossa ja markkinapäiväni löimme siis kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Kävimme Lampolassa kuuntelemassa Huvila ja Huussi- ohjelmasta tutun Tanjan ajatuksia puutarhatrendeistä. Luento oli vähän pettymys tai mitään uutta ja ihmeellistä siitä en saanut. Muuten puistossa kului aika itse puistoa ihastellessa, kojua kierrellessä ja istahdimmepa alas syömään myös herkulliset vohvelit.

Puutarhamyymälässä oli puiden ja pensaiden ale -50%. Kotipuutarhan kaunistukseksi ostin kaksi alppiruusua, lajikkeet " Haaga" ja "Helsinki university". Hintaa näille jäi yhteensä 25€.  Kotona kaivoin uusille tulokkaille kuopat ja istutin ne rhodomultaan. Samalla mittailin  kasvupaikkaa ja totesin siihen sopivan vielä lisää alppiruusuja. Lajikkeita tutkiessa päädyin siihen, että haluan puutarhaani vielä lajikkeet "Mikkeli" ja Pekka". Kunhan sopivaan hintaan löytyy ;)


Kasvihuoneen päädyssä olevaan pionipenkkiin ostin kaveriksi kaksi tarhakeijunkukkaa. Vähän värivaihtelua penkkiin. Tämä penkki kaipaa vielä yhtä pionia, nimittäin kaksi kolmesta pionista kesti viime talven pakkasen, mutta kolmas kuoli. Ja nämä äidiltä siirretyt pionit eivät ole vielä tänäkään kesänä kukkineet...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti