maanantai 22. elokuuta 2016

Tomaattiaika, vihdoin!

Lopultakin tomaatit  alkavat kypsyä meilläkin! Ensimmäiset pienet punaiset amppelitomaatit olen saanut jo maistaa ja lisää punertavaa ja kellertavaa tomaattia alkaa näkyä joka ruukusta. Mahtavaa! Myönnän kyllä, että epätoivo näiden suhteen meinasi jo iskeä. En nimittäin ymmärrä miten ne kypsyvät samaan aikaan kuin viime vuonna -ja viime vuoden kesä oli ihan surkea! Olen miettinyt, että johtuuko kypsymisen hitaus siitä, ettei aurinko paista koko päivää kasvihuoneeseen. En tiedä. Pääasia, että kuitenkin kypsyvät, vaikka sitten hitaasti!

Ensimmäistä kertaa laitoin kasvamaan keltaisia tomaatteja ja nyt olenkin huuli pyöreänä, että mistä näistä tietää milloin ovat kypsiä? Ensimmäinen maistamani oli selkeästi raaka. Näihin kuvissa näkyviin en uskaltanut vielä koskea.

Viime kesänä Tigerella lajike ei alkanut kasvattamaan yhtään tomaattia. Nyt on raidallista satoa tulossa!

Viikonloppuna jatkoin kasvihuoneen maalausprojektia. Siitä kuvia, kun maalaus on kokonaan valmis :)

1 kommentti:

 1. Onpa ehtinyt kulua aikaa siitä, kun on päässyt vierailemaan toisten blogeissa (on ollut työkiireitä), ja täältähän löytyy sitten heti ihan mahtavuuksia!

  Keltaiset tomaatit on kypsiä, kun ne on vähän pehmenneet. Mulla on tänä vuonna jostain syystä pääasiassa keltaisia tomaatteja, chilejä ja paprikoita ja pohdin noissa jälkimmäisessä ihan samaa kypsyysongelmaa. Milloin, oi milloin ne valmistuu? Kai sitä maistamalla sekin selviää.

  Ihanaa elokuun loppua sinne!

  Sini K.
  Kasvihormoni-blogista

  VastaaPoista