keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Kätevä vinkki tuijien suojaukseenPuutarhamme rajautuu yhdeltä sivulta tienvarteen ja olemme istuttaneet tontin reunalle tuija-aidan. Aita on auringonpaisteessa ja kaipaa kevättalvella suojausta. Aikaisemmin olemme huputtaneet tuijat, mutta nyt ne alkavat olla sen verran korkeita, että suojaukseen oli keksittävä joku muu keino. Ja tämä muu keino hyppäsi silmilleni viime keväänä matkalla pojan lätkäpeliin. Näin yhdessä pihassa virityksen,josta pysähdyin ottamaan saman tien kuvan -ja hyvä niin, koska takaisin tullessa suojaus oli ehditty purkaa.

Meillä on tuija-aidan päädyssä ja keskellä muutama isokokoinen mänty. Viritimme miehen kanssa mäntyjen väliin pyykkinarun vähän korkeammalle, kuin tuijien latvat.Ripustimme pyykkinarulle suojaverkon yläosasta pyykkipojilla kiinni.Suojaverkon helman painoiksi maahan laitoimme kiviä. Ja siinäpä se.Aikaisempina vuosina, tuijien  ollessa pienempiä, olemme huputtaneet ne. Vähän isompikokoisille tuijille tämä on nopea ja helppo tapa suojata. Mikäli aidan vieressä ei kasva sopivia puita, kannattaa syksyllä iskeä tarpeeksi pitkät tolpat maahan ja virittää keväällä pyykkinaru tolppien väliin.3 kommenttia:

 1. Vau, pyykkinaru! Tuo on kyllä paljon kätevämpi tapa kuin meillä olleet kakkoskakkosista naputetut huojuvat yläaisat. Tosin nyt, kun tuijat ovat olleet alkua korkeampia, on riittänyt, kun väleissä on tolppia, joihin kiinnittää verkkojen jatkokohdat, latvat taipuvat kyllä verkon painon alla mutta kestävät taivutuksen.

  Sini K.
  kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen lukenut monta kertaa kirjoittamasi, mutten ole tajunnut :D No pääasia, että tuijat on suojattu ja suojaus toimii! :)

   Poista
 2. Onpa nerokas idea! Kiitos vinkistä! Iloista alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista