lauantai 4. maaliskuuta 2017

Barcelonassa helmikuussa

Ihan ensimmäiseksi –helmikuun loppu on loistava ajankohta matkustaa Barcelonaan!

Appelsiinipuita kadulla

Paikallinen talvikuukausi vastaa lämpötilaltaan meidän kevättä, lämmintä toukokuuta. Lämpötila kohosi päivittäin 16-18 asteeseen.  Lämpimimpänä päivänä, jolloin minäkin olin hetken lyhythihaisella, lämpötila hipoi kahtakymmentä. Täydellinen kaupunkilomakeli!


Barcelona on kaupunki, jossa on noin 1,6 miljoonaa asukasta ja jossa käy vuosittain 32 miljoonaa (!) turistia. Turismia pyritään nykyään rajoittamaan lailla, joka rajoittaa muun muassa uusien hotellien rakentamista eikä salli lupien myöntämistä asuntojen lyhytaikaiseen vuokraukseen turisteille. Helmikuun lopussa turisteja oli todella vähän eikä minnekään tarvinnut jonottaa varttia kauempaa. Hotellien vuokrat olivat myös paljon edullisempia kuin sesonkiaikaan. Meidän hotellimme sijaitsi vanhaan teollisuusrakennukseen tehdyssä loft-asunnossa, lähellä metroasemaa ja kävelymatkan päässä rannalta.

Hotellin parvekkeelta näkyi muun muassa Torre Agbar-pilvenpiirtäjä ja La Sagrada Familia-kirkko

Rannalla oli betonituoleja istuskeluun ja kuntolaitteita liikkujille.


Viikonloppuisin Montjuic kukkulan ja Plaza Espanyan välissä sijaitsevalla suihkulähteellä esitetään ilmainen näytös, jossa liikkuvat vesisuihkut yhdistyvät väreihin ja valoefekteihin. Suihkulähde tanssii eri tyylilajien musiikin tahtiin ja on hämärtyvässä illassa lumoavan kaunis. 

Suihkulähteessä on 3620 suutinta.

Vesi nousee näytöksessä useiden metrien korkeudelle.

Antonio Gaudi on yksi maailman kuuluisimmista arkkitehdeistä ja hän loi Barcelonaan joukon omaperäisiä rakennuksia, joista yksi on Unescon maailmanperintökohteeksi nimetty La Sagrada Familian kirkko.  Vuonna 1882 aloitettu kirkon rakentaminen on edelleen kesken ja sen haaveillaan valmistuvan vuodeksi 2016, jolloin Gaudin kuolemasta on kulunut 100 vuotta.Casa Batlló

FC Barcelona on yksi maailman kuuluisimmista jalkapallojoukkueista ja se pelaa kotipelinsä Camp Nou-stadionilla. Lomamme ajalle ajoittui La Ligan ottelu FC Barcelona vs Leganés. Ottelu päättyi Barcan 2-1 voittoon.

Istumapaikkamme sijaitsivat korkealla yläkatsomossa.

Camp Nou-stadionille sopii jäätävä määrä katsojia.

Barcelonan kaduilla oli hurja määrä graffiteja ja ne sopivat kaupunkiin mielettömän hyvin!
 Kun seinät eivät riitä, jatketaan autoon.

Parhaat näkymät Barcelonan kaupungin ylle ovat Tibidabo-vuorelta. vuori on Barcelonan korkein kohta. Vuorelle pääsee esimerkiksi av Tibidabon metroasemalta matkustaen ensin Tramvia Blau:n museoraitiovaunulla ja jatkaen matkaa funikulaarilla, joka kulkee kiskoköysirataa pitkin.

Tramvia Blau-museoraitiovaunu

Funikulaari kulkee kiskoköysirataa pitkin

Tibidabo-vuorella on katolinen Temple Expiatori del Sagrat Cor-kirkko ja pieni huvipuisto. Helmikuussa huvipuiston laitteita oli auki vain muutama emmekä käyneet niissä ollenkaan.


Näkymä kirkon juurelta Barcelonan yli


Kävelymatkan päässä Av Tibidabon metroasemalta sijaitsee myös Cosmo Caixan tiedemuseo. Alle 16-vuotiaat pääsevät museoon ilmaiseksi ja sitä vanhemmiltakin maksu on vain 4€/henkilö. Museon pysyvässä näyttelyssä on niin mekaniikan kuin tietotekniikan ja astronomiankin aiheita. Lisäksi museosta löytyy muun muassa jättimäinen akvaario ja oikea sademetsä, jossa kuurosateet ropisevat veteen. Museon yhteydessä on ravintola, jonka buffetissa oli maistuva ja edullinen ruoka koko perheelle.

Sademetsässä

Koko lauma ihmettelemässä jättimäisiä kaloja 

Olimme matkalla viikon. Kaupunkilomalle olisi optimaalinen pituus ollut ehkä päivän tai kahden lyhyempi. Tekemistä kuitenkin riitti ja paljon jäi vielä näkemättäkin!

3 kommenttia:

 1. Barcelona onkin tutustumisen arvoinen kaupunki! Olin siellä pari vuotta sitten. Eniten teki vaikutuksen Gaudin rakennukset, muut talot enemmän kuin se kuuluisa kirkko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, aivan ihana kaupunki. Gaudin rakennukset on huikeita!

   Poista
 2. Onpa kauniit kuvat. Varmasti Barcelona on upea paikka. Itse en ole käynyt siellä koskaan, mutta varmaankin kannattaisi käydä. Kiitos matkakokemusten jakamisesta. - Luetko puutarhakirjoja? Blogissani on neljän ihanan puutarhakirjan arvonta, käyhän kurkkaamassa. Mukavaa viikonloppua Pihakuiskaajan puutarhasta.

  VastaaPoista