sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Kasvihuoneen pesupäivä -ja KIRJA-ARVONTATänä keväänä on pitänyt seurata sääennustuksia enemmän kuin koko puutarhurivuosinani koskaan. Aina, kun on näyttänyt siltä, että ilmat alkavat lämmetä, yöpakkaset ovat palanneet. Ja pahimmoilleen lumen kanssa, kuten viime viikonloppuna. Kevätkaipuuta ovat lisänneet reissut Barcelonaan ja Amsterdamiin –voi sitä vehreyttä, mitä kummassakin kaupungissa oli.

Vappupäivänä aloitin kasvihuoneen pesu-urakan. Kummasti olin talven aikana unohtanut, kuinka monta kymmentä ruukkua minulla oli varastoituna kasvihuoneeseen ja varastoon. Loppujen lopuksi en ehtinyt itse kasvihuoneen pesua edes aloittaa. Perjantaina mies kävi ostamassa painepesurin. Ja siinähän kävi juuri niin kuin voi olettaa käyvän, kun mies saa uuden teknisen vempeleen… kannoin kasvihuoneesta kaiken irtaimiston ulos ja mies aloitti katon pesulla ja innoissaan uudesta laitteestaan pesi kasvihuoneen vielä sisäpuoleltakin :D Minä pesin lopuksi vain jo viime keväänä kehumallani Kärcherin ikkunanpesurilla ikkunat ja järjestin irtaimiston takaisin sisälle.Tällä hetkellä kasvihuone toimii ruukkuihin istutettujen dahlioiden sekä erilaisten perennojen kasvattamona. Dahlioiden suhteen lähti pari viikkoa sitten Lidlissä vähän mopo käsistä… mutta loppukesälle on luvassa monen väristä dahlialoistetta :D

Mutta siihen kirja-arvontaan… eilen, kun olin juuri alkamassa pihatöihin, kaverini laittoi viestin, että on vieraana kirjastoautossa, joka pysähtyy meidän lähellämme parhaillaan.  Lähdimme siis Lenni-koiran kanssa kanssa moikkaamaan Oiva kirjastoautoon Partasen Hannaa.Hannan suurin osa ihmisistä muistaa hänen Olet Mitä Syöt-ohjelmastaan. Hanna on laillistettu ravitsemusterapeutti (TtM), joka muun muassa kouluttaa, luennoi, pitää yksityistä vastaanottoa ja kirjoittaa kolumneja ja kirjoja.  Mutta miten Hanna liittyy minun vapaa-aikaani ja sitä kautta välillisesti puutarhanhoitooni? Syy-yhteys on koripallo ja suunnistus.

Pelaamme neljättä vuotta akkaporukalla höntsäkorista ryhmässä, jonka Hanna alun perin kasasi kokoon. Ehkä vielä parempi määritelmä hötsäkorikselle on kuitenkin yhden jengikaverin lausahdus viikon tärkeimmästä sosiaalisesta tapahtumasta. Jokainen puutarhuri kuitenkin tietää, että kun kevätaurinko alkaa paistaa ja ilma lämpenee edes pikkuisen, tuppaa käymään niin, että kaikki muu kuin puutarhanlaitto unohtuu. Liikunta, siivous, ystävät, aivan kaikki. Viime keväänä saattoi käydä niin, että jätin useamman kuin yhden kerran koriksen väliin ja syynä oli milloin kukkien istutus ja milloin joku muu puutarhatyö. Tästä sain luonnollisesti kuittailuja ja jostain itselleni käsittämättömästä syystä päästin suustani lupauksen, etten tänä keväänä jätä YHTÄÄN korisvuoroa väliin puutarhatöiden takia. Eikä siinä vielä kaikki. Ennen kuin ilma lämpeni ja multa tuoksui, houkuttelin Hannan mukaan aloittamaan suunnistamisen kanssani. Kävimme työkaverini järjestämän kurssin ja sen jälkeen olemme käyneet jo useammat rastit eksymättä läpi.

Vaan jos tiistaisin suunnistaa ja torstaisin pelaa höntsäkorista, niin missä välissä sitä puutarhanhoitoa ehtii harrastaa? No oikeastaan vain viikonloppuisin. Ja jos viikonloppuna lähtee treffaamaan suunnistus- ja koriskaveriaan, niin eikö se ole selvästi kirja-arvonnan paikka?

Hannan tuorein kirja ”Puurot ja vellit sekaisin –Miksi syömisestä tuli niin vaikeaa?” (Readme.fi) julkaistiin viime vuonna. Kirjassaan Hanna käsittelee meitä kotipuutarhureitakin kiinnostavia kysymyksiä, kuten syömmekö tarpeeksi kasviksia. Hanna on itse kasvissyöjä, mutta kasvisten viljelijä hän ei ole –vielä. Saattaa olla, että istutan yhden ylimääräisen tomaatintaimen altakasteluruukkuun ja kiikutan sen Hannalle kun ilmat lämpenevät...

Arvonnan säännöt:

Yhden arvan saat kirjautumalla ja seuraamalla blogiani Blogit-sivustolla.
Toisen arvan saat liittymällä blogini lukijaksi.

Tämän jälkeen kommentoi alle, monellako arvalla olet mukana.
Arvonta päättyy äitienpäiväsunnuntaina 14.5 klo 24.00.

Aurinkoista sunnuntaita ja onnea arvontaan!


42 kommenttia:

 1. Mukana yhdellä arvalla! :)

  xevex82(at)gmail.com

  VastaaPoista
 2. Molempien kanavien kautta seurailen eli kahdella arvalla mukaan.
  hamalainentm@gmail.com

  VastaaPoista
 3. Kahdella arvalla mukaan.
  tanja.dahlstrom@kolumbus.fi

  VastaaPoista
 4. Kahdella mukana. mummolta@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Mukana yhdellä arvalla.
  klaara49(at)luukku.com

  VastaaPoista
 6. Yhdellä arvalla mukana
  annikajokinen95@gmail.com

  VastaaPoista
 7. Kahdella mukaan :)
  ellijapii@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Kahdella arvalla mukana :)
  netteri@gmail.com

  VastaaPoista
 9. Mukana yhdellä :)
  mantalisti0@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Kahdella arvalla mukaan! hippohiiri at gmail.com

  VastaaPoista
 11. Varmasti mielenkiintoinen kirja, yhdellä arvalla mukana!
  Liityin lukijaksi, nimimerkki siellä on anunpuutarha:)

  VastaaPoista
 12. Mukana kahdella arvalla, (lukija + blogit.fi). Kiva arvonta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea Anneli, olet voittaja! Laitatko yhteystietosi tulemaan :)

   Poista
 13. Kiitos, että kävit vinkkaamassa blogissani tästä mukavasta arvonnastasi! Yhdellä arvalla mukana. :)

  VastaaPoista
 14. Kahdella arvalla mukana :)
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 15. Mukana arvonnassa yhdellä mahdollisuudella! Hannan kirja on ajankohtaisuudessaan erittäin kiinnostava.
  vuosikerta (at) live (piste) fi

  PS. Huikean hieno kasvihuone sinulla, huh!

  VastaaPoista
 16. Arvonnassa kahdella mukana.
  karhuoja@gmail.com

  VastaaPoista
 17. Bloggerin kautta seuraan, mukaan yhdellä arvalla =).
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
 18. Bloggerin kautta seuraan, mukaan yhdellä arvalla =).
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista