sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Kesä, kesä, kesä!!!


Käsittämätöntä, miten luonto muuttui yhdessä vuorokaudessa keväästä kesäksi. Lähdimme torstai-iltana käymään pikareissun pohjanmaalla ja tulimme perjantaina puolilta öin takaisin. Kotona oli perjantaipäivän paistanut aurinko ja lämmintä oli ollut parhaimmillaan 24 astetta lämmintä. Tulppaanit olivat auenneet, nurmikko oli kasvanut hetkessä ja puihin olivat puhjenneet lehdet. Joka paikka oli kesäisen vihreä! Aivan mahtavaa!


Viikonloppu on mennytkin sitten sormet mullassa. Lauantaiaamuna piipahdin marttojen taimimyynnissä, josta ostin muun muassa akileijoja ja valkoista syysleimua. Seuraavaksi hain taas uuden satsin Kekkilän puutarhamultaa. Kotiin päästyä siirsin tomaatit ja pari kurkkua kasvihuoneeseen Orthexin altakasteluruukkuihin. Esikasvatetut kaalit siirsin kasvilavaan ja multasin perunat.


Tänään pesin terassin ja siirsin kasvihuoneessa olleet ruukut kesäpaikoilleen terassille. Lopun päivää sain kulumaan kukkapenkin siivouksessa. Kaivoin perennat penkistä ylös, puhdistin mullan rikkaruohoista, lannoitin, lisäsin uutta multaa ja lopuksi istutin perennat takaisin. Ensi viikonlopulle jäi kukkapenkin reunuksen valaminen.


Kädet ovat yhtä kipeät, kuin rankan salitreenin jälkeen. Kuulostaakin ihan työleiriltä :D Mutta pitkän kesän odotuksen jälkeen huokaisen, että olipa kiva viikonloppu :D

9 kommenttia:

 1. Kiitos, että kävit kommentoimassa blogissani, sillä näin löysin sinun blogisi. Kirjaudun vakiolukijaksi, kunhan avaan taas "ison koneen". Tällä tabletilla saan aikaan lähinnä sotkua.
  Aikamoiset pottitalkoot sinulla onkin tiedossa, mutta sellaista se puutarhahörhön kevät tuppaa olemaan. Ei kyllä tarvitse kuntosalille mennä, kun lihaksia pääsee venyttämään ihan omassa pihapiirissä.
  Hintaan tuolta aiemmasta postauksestasi euroopansorvarinpensaan. Onpa huikean hieno väritys. Tarkoitukseni on hankkia muutamia uusia pensaita ja esp meni oitis hankintalistalle. Kiitos siis kivasta vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten sanottu, tabletilla tulee pelkkää sotkua....siis bongasin aiemmasta postauksestasi....

   Poista
  2. Kiva, kun löysit tänne!

   Euroopansorvarinpensaassa on nyt puhjenneet lehdet ja voi että mua jännittää, joko siinä on tänä syksynä komea väritys! Toivottavasti löydän pensaan itsellesi!

   Poista
 2. Löysin tänne blogit.fi kautta. Ihanaa kun vihdoinkin ovat säät lämmenneet, kevät on edennyt siitä hyvästä aikamoisen harppauksen eteenpäin. Voi tosiaankin sanoa, että kesäähän tämä jo alkaa olla :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun löysit tänne! :) Niin on ja joka paikka on niin vihreänä. Nautitaan :)

   Poista
 3. Moikka pitkästä aikaa! Tulin tänne katsomaan, missä teidän kevät on menossa ja se näyttäisi olevan pidemmällä kuin meillä, sillä meillä on vasta oikeastaan eilen auennut ensimmäiset, aikaisimmat tulppaanit. Tomaatitkin olet saanut jo noin pitkälle, selkeästi kevätkeväkevät! Kurkkaan viikonlopun jälkeen uudelleen, mitä viikossa on ehtinyt tapahtua (jos ehdit päivittää blogia).

  Sini K.
  kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Sini! Voi, täällä on ollut välillä, kuten tänään, oikein lämpimiä päiviä ja tuntuu, että joka puolella puutarha puhkeaa kukkimaan. Pitkän viikonloppuvapaan ansiosta sai puutarhatöistä nauttia oikein urakalla :D

   Poista
 4. Oletpa ollut ahkera ja saanut aikaan vaikka mitä! Komeat tomaatit!

  VastaaPoista