sunnuntai 4. kesäkuuta 2017

Paluu Amsterdamiin


Amsterdam oli ihana. Huhtikuun lopulla, jolloin olimme reissussa, ilmat olivat samanlaiset kuin Suomessa nyt eli melko viileät. Joka puolella oli kuitenkin vihreää ja keväistä.

Amsterdam on merenpinnan alapuolella oleva vinojen talojen, satojentuhansien pyörien ja lukuisien kanavien kaupunki. Yövyimme yhden kanavan rannassa sijaitsevassa talon ylimmässä kerroksessa ihan keskustassa.  Melkoinen kiipeäminen kapeita ja vinoja portaita pitkin huoneeseen! Kanavanrantataloissa onkin jokaisen harjassa koukku vinssiä varten, jotta tarvittaessa taloihin saa esimerkiksi huonekalut sisään. Puupaaluin aikanaan perustetut vinot talot tukeutuvat toisiinsa. Mikäli jotakin taloa ja paalutusta korjataan, on se melkoinen lottovoitto ympärillä oleville taloille.

Minulla on ollut ja on edelleen puhelimen kuvien kanssa ongelmaa, joten postaus itse Amsterdamista on jäänyt tekemättä. Keukenhofin vierailusta ja kukkaparaatista postasin jo aiemmin.

Tässä kuvapläjäys taloista, kanavista ja tietenkin ja ennen kaikkea -ruukkupuutarhoista!

Talot nojautuvat yläosastaan toisia vasten.

Köynnöskaari sisääntulossa.

Puut, pensaat ja perennat sulassa sovussa ruukuissa.

Pyörät ensin.

Vähän erilainen korjaustyömaa kuin Suomessa.

Asumistilaa jatketaan asuntoveneillä.

Köynnöksiä ja perennoja.

Kaikki ylimäärinen tila sisääntulossa on pyhitetty ruukuille.

Ruukkuistutuksia oli jatkettu talojen sivuille kaduille.

Toinen toistaan upeampia köynnöksiä sisääntuloissa.

Toimistojenkin edustatoilla ruukkupuutarhoja.

Ei sisäänkäyntiä.

Köynnöskatto.


Nuoriso vietti venebileitä.

Yes, thanks.

Sääntö-Suomen kasvatille Amsterdam oli kyllä huikea. Meillä talot olisi varmaan asetettu jo aikoja sitten asumiskieltoon, ylibuukatun veneen kuljettajasta tehty rikosilmoitus ja kaduille levittäytyneistä ruukkupuutarhoista annettu uhkasakko. Virkistävän erilaista.

Mukavaa sunnuntaita, koululaisten ensimmäistä kesälomapäivää!

2 kommenttia:

  1. Ihana Amsterdam! Talojen lisäksi itse ihastuin siellä pyöräilykulttuuriin. Niillä siirrytään kätevästi, vaatteissa kuin vaatteissa, lapset ja ostokset mukana paikasta toiseen. Vaikka pyöriä on siellä paljon, liikenne sujuu ja pyöräillessä ei ole tarkoitus saavuttaa nopeusennätyksiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pyörien määrä oli kyllä ihan käsittämätön!

      Poista