torstai 13. heinäkuuta 2017

Pionirakkautta

Kolme vuotta sitten kaivoin äidin kukkapenkistä palan pionin juurakkoa ja istutin sen pääoven vieressä olevan isoon kukkapenkkiin. Seuraavana kesänä toin äidiltä toisesta pionistapalan juurakkoa ja samalla siirsin edelliskesänä tuotua pionia, joka meinasi jäädä kukkapenkissä muiden perennojen jalkoihin. Perustin pioneja varten kasvihuoneen päätyyn kukkapenkin ja istutin molemmat pionin juurakot sinne.

Pionihan ei tunnetusti tykkää siirtelystä ja olenkin odottanut jännityksellä, milloin pionit lopettavat mökötyksensä ja päättävät kukkia. Viime kesänä olin jo varma, että ne kukkivat. Pionit kasvoivat lupaavasti, mutta yhtään nuppua kumpaankaan pioniin ei tullut.

Tänä kesänä jännitin taas. Pionien kasvut näyttivät lupaavalle ja olin varma, että ne kukkivat. Olin osittain oikeassa, nimittäin pioni, jonka juurakon siirsin suoraan äidiltä tuohon penkkiin, teki kokonaiset kolme nuppua!Nuppujen avautumista ja kukkaan puhkemista olen jännittänyt päivittäin. Viime viikolla kukat lopulta puhkesivat kukkaan! Minusta tämä pionin väri on aivan huikean ihana!En tiedä pionin lajiketta, mutta minulle riittää, että sillä on tarina. Se alun perin ollut lapsuuden kotini naapurissa, lapsuuden ystävieni kotona. Kun naapurit muuttivat pois, kaivoi naapuri pionin penkistä ja kantoi sen äidilleni. Ja sieltä minä sain oman juurakkoni.

Uskon, että ensi kesänä äidiltä tuotu viininpunaisen pionin juurakko lopettaa mökötyksen ja alkaa myös kukkia. Tänä keväänä istutin kukkapenkkiin vielä kolmannen pionin juurakon, tuliaisen Keukenhofista Hollannista.


Kunhan vuodet kuluvat, minulla on kasvihuoneen päädyssä täydessä kukoistuksessa loistava pionipenkki.

Pionintuoksuista viikon jatkoa!

5 kommenttia:

 1. Tulin heti katsomaan, miltä pionikauneutesi näyttää. Ja sehän on upea! Luulen, että kyseessä on 'Sarah bernhardt', jos pioni on kerran vanha ja ulkonäkö noin kaunis kerrottu vaaleanpunainen.

  Pioneja on ilo odottaa, vaikka kyllä kasvi voisi olla helpompi siirrettävä, niin tällainen taviskin selviäisi jakohankinnoistaan helpommin. Aina ei tee mieli ostaa uutta purkkitainta ihan vaan kukinnan varmistamiseksi.

  Sini K.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Googlasin, mutta mielestäni se näyttää tummemmalle kuin omani.

   Näinpä. Mutta kyllä nämä aikanaan kukkivat:)

   Poista
 2. Sinullakin noita kauniita pionia! Nyt niitä kukkii vähän joka blogissa. Kauniita ne ovatkin!

  VastaaPoista
 3. Kauniisti kukkii sinullakin tämä pioni. Meiltä löytyy juuri tuo mainittu Sarah joka on parhaillaan kukkeimmillaan. Harmi vaan kun on satanut jo monta päivää pionin kukat kun ei sitä kestä.

  VastaaPoista