lauantai 28. maaliskuuta 2015

Kevätmessuilua

Otin eilen varaslähdön viikonloppuun ja lähdin hyvissä ajoin kevätmessuille. Messuissa minua kiinnosti tänä vuonna ainoastaan kevät-puutarhaosio.

Heti osaston alussa oli myynnissä aivan mahtavia tulppaaneja. Upeita värejä ja isoja kimppuja.


Vältin tulppaanikiusauksen, mutta pelargoniakiusausta en pystynyt välttämään. Ostin kolmea pelargonialajiketta; tulppaanipelargoni Emma, tulpaanipelargoni Red pandora ja ruusunnuppupelargoni Appleblossom.


Etukäteen olin miettinyt, että voisin messuilla kysellä kasvihuoneen ikkunaluukkujen automaattiavaajista ja mahdollisesti ostaakin ne, mikäli olisi hyvä tarjous. Kivikankaan messuosastolla oli todella mukava myyjä, joka kyseli, millainen kasvihuone minulla on ja näytti siihen sopivan automaattisen ikkunan avaajan.


Kuva lainattu Kivikankaan sivuilta.

Avaajan toimintaperiaate on seuraava: Laitteen ohjaussylinterin sisältämä vaha laajenee lämmetessään ja työntää luukun auki 17-25 ° lämpötilassa. Luukku sulkeutuu omalla painollaan automaattisesti ilman viilentyessä. Myyjä kertoi, että vähintään toisena vuonna kasvihuoneen hankkimisesta ihmiset ostavat automaattiavaajat. Uskon tämän, onhan huomattavan paljon rennompaa, kun ei tarvitse itse stressata lämpötilan oikeellisuudesta ja voi hetken lomaillakin huoleti. Meidän kasvihuoneen avautuvat yläikkunat ovat kaiken lisäksi niin korkealla, että avaamiseen tarvitsisi tikkaat. Sain avaajat ostettua edullisesti messuhinnalla. Ainoastaan jäi harmittamaan, että sain jonkun piheyskohtauksen enkä raaskinut ostaa neljää avaajaa, vaan kolme. Auts. Todella fiksua. Yritän saada jonkun kaverin tuomaan neljännen. 

Messuilla oli paljon siementen myyjiä. Ostin Hyötykasviyhdistykseltä amppelitomaattia (Tumbler F1), amppelipaprikaa (Sweet sunshine F1) ja hunajamelonia (Petit Gris de Rennes Melone).


Etsin monesta pisteestä Lord Nelsonin  "Baby F1" amppelikurkunsiemeniä ja lopulta löysinkin. Siinä etsiessä nauratti kovasti tämä salaattikurkkusiemenpussi ;)


Vierailin Suomen Chiliyhdistyksen pisteessä ja kyselin, ovatko chileille aikomani Orthexin Pauliina-altakasteluruukut hyviä. Kuulemma erinomaisia :)

Messuilla oli myös osasto, jossa oli myynnissa monen korkuisia ja värisiä laukan sipuleita. En ostanut yhtään, koska tällä hetkellä niille ei ole puutarhassamme kunnon paikkaa. Kunhan uima-allas ja terassialue valmistuu, haluan laukkoja niiden ympärille ja alle kuunliljaa. Esplanadin puistossa on altaan ympärillä laukkoja ja kuunliljoja ja joka kesä ihailen niitä.


Varaxin osastolla oli jotenkin niin tutun näköinen pihakeinu, että siitä oli napattava kuva. Tällainen taitaa olla aikanaan löytynyt jokaisesta pihasta... olisipa kiva saada omaankin pihaan keinu!


Loppuun vielä pari inspiraatiokuvaa käytettäväksi omalle pihalle... lavojen päälle voisi rakentaa ikkunoista kannet ja aikaistaa kylvöä...


Yrttiviljelmän voisi nostaa pystyyn :)


Oikein mukavat messut! Suosittelen vierailemaan, tänään ja huomenna vielä ehtii!


2 kommenttia:

  1. Olisipa ollut ihanaa olla nuilla messuilla, täältä pohjanmaalta vaan turhan pitkä matka. Ihania erikoisia pelargonioita olet löytänyt ja amppelipaprika ja kurkku kuulostaa hyvältä. Innolla täällä seuraan kasvihuoneprojektiasi ja blogiasi ☺ Päivi

    VastaaPoista
  2. :) Nyt pitäis ens viikolla alkaa ilmankin lämmetä, niin pääsee taas kasvihuoneen kimppuun. Mukavaa pääsiäisen jatkoa!

    VastaaPoista