torstai 25. kesäkuuta 2015

Kottikärryllinen perennoja

Joskus kun ajattelee ääneen, niin asiat vaan tapahtuvat. Tuosta noin vaan.

Viime viikolla totesin jollekin, että tarvitsisin "pääkukkapenkkiini" eli talon pääovien edessä olevaan isoon kukkapenkkiin lisää perennoja. Keväällä tulppaanit kukkivat komeasti, mutta sen jälkeen yli puolet penkistä on ollut tyhjää. Toiseen päähän toin viime kesänä äidiltä muun muassa liljaa. Sunnuntaina olin koiran kanssa lenkillä ja jäin suustani kiinni vanhemman rouvan kanssa, kun koirat alkoivat kiehnätä keskenään. Tajusin, että rouva oli työkaverini veljen avovaimo. Hän tajusi missä asun. Ja siitäkö hän innostui: "Voi, teidän kasvihuone on niin kaunis! Minä ihailen sitä aina, kun menen ohi. Ja minun ystävät ihailevat sitä aina kun ajavat ohi mennessään talleille." Rouva halusi välttämättä antaa minulle perennoja pihaan. Ilman että kerroin perennatarpeestani mitään! Hän kertoi missä asuu ja sanoi että kukkapenkkejä pitäisi raivata ja häneltä kyllä saisi vaikka mitä. No enhän minä tuollaista tarjousta voi vastustaa. En sitten millään. Kiitin rouvaa ja sanoin että onneksi loma alkoi juuri ja minulla ei ole seuraavat päivät muuta kuin aikaa. Aikaa möyriä pihalla. Sovimme maanantaille treffit.

Maanantaina lähdin tyhjien kottikärryjen kanssa kävelemään kujaa pitkin. Tunti myöhemmin kävelin kärryt täynnä takaisin. Saattoi olla että lähti vähän lapasesta. Taas. Huono puoli oli tietenkin se, etten kotona enää muistanut mikä on mitäkin. No iskin perennat penkkiin. Nyt odotetaan jännityksellä millaisia kukkia sieltä puskee ja mietitään niitä nimiä sitten. Ja siirretään tarpeen vaatiessa.

Enää ei pääkukkapenkki kaipaa täytettä. Entä muut... lisääkin saa kuulemma hakea... :)

4 kommenttia:

 1. Vautsi! Niinhän se usein menee, että kun ryhtyy juttusille ihmisten kanssa (eikä ole vain sosiaalinen tai antisosiaalinen sosiaalisessa mediassa), toisen ylijäämä täyttää pian toisen tarpeen. Olen harkinnut koiran hankkimista ihan vaan siksi, että koiran hihnan päässä ihmiset ovat sosiaalisempia kuin ilman hihnaa :)

  Nyt odottelen kuvia siitä, mitä tuossa kärryssä kohta kukkii (tai viimeistään ensi vuonna)!

  Sini K.
  kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koiran kanssa tutustuu niihin loppuihin kulmakunnan ihmisiin, joihin ei ole lasten kautta tutustunut :D

   Lupaan kuvia heti kun kukkii!

   Poista
 2. Aika hyvä määrä hyvinvoivia kasvia on kottikärryihin mahtunut:)

  VastaaPoista