perjantai 17. heinäkuuta 2015

Tomaattituliainen

Kastelin illalla kasvihuoneessa kasveja ja päätin ex-tempore napata yhden kirsikkatomaatin mukaan tuliaiseksi työkaverille. 

Olemme lähdössä toisen työkaverin kanssa  perinteinen Perniö-viikonlopulle työkaverin mökille. Ensin kierrämme Karjaan ja Tammisaaren kirpputorit ja sen jälkeen menemme tapaamaan eläkkeelle jäänyttä työkaveria, joka asuu nykyään suurimman osan vuotta Perniössä. Loppu viikonloppu rentoillaan mökillä. Ehkä käymme Maurin Makasiinissä, josta eilinen Iltalehtikin kirjoitti. Tai jossakin muualla, jos siltä tuntuu. Pääasia on rentoilu.

Tämä tomaattikaunokainen pääsee ilahduttamaan työkaveria. Ensimmäiset tomaatit ovat jo aluillaan ja lisää tulee. Lajike on Red Profusion, josta kerrotaan pussin kyljessä seuraavaa:
"Amppelitomaatti. Koko kasviin tulee valtavasti makeita, punaisia tomaatteja, jotka ovat halkaisijaltaan 2-3cm. Erittäin aikainen, hyvin haarova ja säänkestävä. Koristelliset taimet ja leveä kasvutapa. Voidaan kasvattaa amppelissa, isossa ruukussa tai kasvisäkissä." Olen vähän epävarma pitääkö tästä lajikkeesta poistaa varkaat vai ei... 

Toivottavasti tomaatista on iloa!


2 kommenttia: