sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Kasvihuoneen ikkunanpesua a'la Kärcher

Aloitin eilen kasvihuoneen ikkunoiden pesun. Mies tuli katsomaan keikkumistani tikkailla ja mietti, että olisikohan se Kärcherin ikkunanpesuri hyvä, mitä mainostetaan. Sanoin, että töissä juuri yksi työkaveri kehui sitä kovasti ja sanoi pesseensä 68 ikkunaruutua helposti. Asia oli sillä selvä. 

Mies lähti ostamaan ikkunanpesuria paikalliskaupoista. Vaan eipä onnistanut. Tokmannilta ja 
Citymarketista ei löytynyt ja Rautiassa hinta oli taas paljon kalliimpi, mitä tiesin sen olevan tarjouksessa muualla. Niinpä lopulta hain ikkunanpesurin illalla Prisman tarjouksesta, kun pojalla sattui olemaan lähettyvillä peli.

Tänään pääsin lopulta kokeilemaan ikkunanpesurin toimivuutta. Rakastuin kerta heitolla! Ei raitoja lasissa eikä likaisen veden valumista lattialle. Siistiä, helppoa ja mukavaa! Kasvihuoneen ikkunat pesin paljon, paljon helpommin kuin viime vuonna ja puhdasta tuli! Tosin vasta sisäpuolelta, kun en sateeseen viitsinyt mennä pesemään.Seuraavaksi haaveilen Kärcherin painepesurista ja höyrypesurista. Tai ehkä emme höyrypesuria tarvitse itselle, vaan sen voi vuokrata tarvittaessa. Painepesurille sen sijaan olisi tarvetta vaikka missä. Sovimme kaverin kanssa, että otan testaukseen heidän painepesurinsa ja kokeilen pestä sillä kasvihuoneen katon. Hän taas ottaa meidän ikkunanpesurin testiin.

Teini, joka keräsi viime kesänä moporahaa pesemällä talon ikkunat, katsoi ikkunanpesuria ja tokaisi: "Siis tuohan helpottaa mun hommia ihan hirveästi!" 

6 kommenttia:

 1. Ooh, mulla kasvarin ikkunoiden (ja muidenkin, huomaa tärkeysjärjestys) pesu vielä edessä. Pitäisköhän investoida, kuulostaa hyvältä vehkeeltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on täsmälleen sama tärkeysjärjestys :) Ja muut taitaa tosiaan teini taas hoitaa, kun moporaha ei ole vielä kasassa. Suosittelen ehdottomasti investoimaan! Se likaveden valuminen on ikkunoiden pesussa ikävintä ja tämä laite poistaa sen!

   Poista
 2. Kiitos vinkistä! Anoppi on haaveillut tuon vehkeen hankkimisesta, tiedänpähän, mitä joko a) ostan (Tekninen tuki ostaa) hänelle äitienpäivälahjaksi tai b) lainaan jatkossa meille.

  Mun mielestäni blogien yksi parhaita puolia on se, että ihmiset jakavat avoimesti (rehellisiä) kokemuksiaan testaamistaan vehkeistä. Meilläkin on tuolla autotallin hylkynurkassa jos jonkinmoista välinettä, kun ei oltu ihan varmoja, onko se hyvä vai ei. Kokemuksia jakamalla ei tarvitse pohtia!

  Sini K.
  kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monenmoista on tullut täälläkin hankittua ja todettua, että turha investointi. Tätäkin olin pohtinut, mutta miettinyt onko taas vain yksi vempele, joka jää käyttämättä. Mutta jos duunissa miespuolinen työkaveri kehuu, kuinka ikkunoiden pesu sujui niin helposti ja laite oli niin hyvä, sen on pakko olla oikeasti hyvä. Ja se on :D Kannattaa ehdottomasti hankkia!

   Poista
  2. ...Pistänpä tän saman tien hankintalistalleni.

   Poista
 3. Äitilläni on tuo pesuri, ja taas lainasin sitä omia ikkunoita pestessäni. Ja on se kyllä minunkin mielestäni niin kätevä!

  VastaaPoista