sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Rippijuhlat puutarhassa

Toiseksi vanhin poikamme pääsi viikko sitten ripille. 


Jännitimme koko viikon juhlapäivän säätä. Alkuviikosta sunnuntaille luvattiin rajua ukkosta, viikon puolivälissä ennuste muuttui sateeksi ja lopulta lauantaina ennuste näytti hellettä. Hellepäivähän siitä tuli ja lämpöä riitti aikaisesta aamusta myöhään iltaan. Sadepäivä olisi kyllä ollut itselleni henkinen katastrofi, olihan  keväällä alkanut terassiprojekti tehty ajatuksella "kunhan on rippijuhliin valmista". Terassin viimeistelyt puuttuivat, mutta mitä pienistä. Viihdyimme koko päivän pääasiassa ulkona.


Junioreita oli kehotettu ottamaan uikkarit ja kellukkeet mukaan. Allas olikin kovassa käytössä.


Daaliat aloittelivat kukintaa juuri sopivasti juhlien aikaan. 


Maalasin ennen juhlia mustalla spray-maalilla keväällä purkutalosta pelastamani Parolan Rottingin Lumikenkä-tuolit. Niissä kelpasi istuskella pergolan varjossa.


Lumikenkä-tuolien takana oleva ruusupavuista kasvatettu viherseinä on ehtinyt humahtaa pergolan kattoon asti ja jakaa terassin kivasti uimisen ja istuskelun välille.


Juhlapöydissä oli siskoni sommittelemat kimput luonnon kukista. 

Juhlapäivä sujui niin mukavissa merkeissä, että tajusin vasta jälkikäteen, etten ollut kuvannut kuin ihmisiä. Niinpä pyytelin vierailta, josko muut olisivat tajunneet kuvata. Kiitos ystäville siis kuvista ja siitä, että teitte päivästä juhlan! Samoin kaikille muille, jotka autoitte taas juhlajärjestelyissä. 

Tätä lämmintä rippijuhlaa puutarhassa on mukava muistella, kun arki taas huomenna alkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti