maanantai 16. tammikuuta 2017

Kasvihuoneen neljä vuodenaikaa

Anun puutarhan Anu haastoi minut esittelemään puutarhastani jonkin tietyn paikan tai kohdan neljän kuvan avulla eri vuodenaikoina. Kiitos Anulle haasteesta!  Valitsen aivan saman paikan puutarhastani kuin Anu, eli kasvihuoneen :) Luonnollisesti sen vuoksi, että kasvihuone on pihasaunan lisäksi ainoa asia puurtarhassa, jolla käyttöä jokaisena vuodenaikana. Pihasauna ei muutu vuodenaikojen mukaan, mitä taas kasvihuoneelle tapahtuu :)

Talvella kasvihuone toimii pääasiassa kesäkalusteiden ja tarvikkeiden varastona. Välillä siellä on pidetty läpi talven pallovaloja, mutta tänä talvena pallovalot laitettiin uudelle terassille ja kasvihuone jätettiin rauhassa nukkumaan talviunta.

Keväällä esikasvatetut taimet kannetaan päivisin ulkoilemaan kasvihuoneen lämpöön. Kevään edetessä taimet uskaltaa vähitellen kamiinan  ja kynttilöiden lisälämmön turvin jättää myös yöksi kasvihuoneeseen. Kevätpäivän lämmittäessä kasvihuoneessa on mukava suunnitella kasvien kasvupaikkoja kesän ajaksi.

Kesällä kasvihuone on vihreä trooppinen keidas. Automaattiset ikkunanavaajat huolehtivat tuuletuksesta ja puutarhuri kantaa vettä kasveille, nyppii varkaita ja nauttii kaivaessaan kasvihuoneen edessä olevasta lavasta uusia perunoita keitettäväksi.

Syksyn koittaessa kasvihuoneessa nautiskellaan kaminan lämmössä keinutuolissa espressot. Pienen lisälämmön turvin satoa kypsytellään vielä lokakuun puolellakin.

Ai että tuli ikävä kesää! Meillä on neljä vuodenaikaa, joista yhtä inhoan, yhtä rakastan ja kahdesta pidän kovasti. Ei liene vaikea arvata mikä on mikin :D

Haastan mukaan tähän haasteeseen: 
 • Kasvihormoni-blogin Sinin, joka juuri postasi mielettömän upeita tulppaanikuvia
 • 100% outdoor-blogin Katin, joka kysyy viimeisimmässä postauksessaan, mitkä ovat suosikkikesäkukkianne
 • Kotona ja puutarhassa-blogin Marian, joka kirjoittaa puutarhansa huoneista viimeisimmässä postauksessaan

6 kommenttia:

 1. Kiitos haasteesta Liisa! Olin jo ehtinyt tähän vastaamaan, löydät postauksen muutama posti alaspäin. Teidän kasvihuone on kyllä todella hieno, en ollut tajunnutkaan että siellä on myös tulisija, ihanaa luksusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, yritin katsoa, mutta en selannut tarpeeksi pitkälle. Menenpä siis katsomaan :) Juu on kamiina ja sen äärellä on niin kiva keitellä espressot ja nauttia lämmöstä!

   Poista
 2. Kiitos haasteesta Liisa! Vai asutaan me samoilla kulmilla :D Niin se blogistania yllättää. En asu kylläkään Klaukkalassa, mutta ei meiltä sinne pitkä matka ole. Olen vähän huono tarttumaan haasteisiin, mutta jokainen niistä lämmittää silti mieltä. Pidän tämän kuitenkin mielessä. Teidän kasvihuone on kyllä ihan älyttömän kiva. Mä tykkään näistä itse rakennetuista tosi paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati :) Joo haasteet on vähän sellaisia, että välillä jaksaa ja välillä ei. Pistän sulle instan puolella yv.

   Poista
 3. Ihana katsaus kasvihuoneen vuoteen! Teillä on tosi kaunis kasvihuone!

  VastaaPoista
 4. Vau, teillä on kamiina pidentämässä kasvukautta!
  Mekin ollaan pikkuisen suunniteltu jotain lämmitintä, mies mietti että yhden kattoikkunan vois korvata jollain, mistä saisi piipun läpi. Mutta nämä ovat vasta haaveita...

  VastaaPoista