sunnuntai 30. heinäkuuta 2017

Melkein kuin ulkomailla


Kieli on hankalaa ja kaikkialla on kaunista, mikä se on? No kesäinen Turku, joka yllätti meidät kauneudellaan todella positiivisesti! Olemme käyneet useana vuonna Turussa maalis-huhtikuussa, kun kaupungissa järjestetään perinteinen junnukiekkoilijoiden Turku-turnaus. Kaupunkiin ei silloin varsinaisesti ehdi tutustua, vaan kulkea jäähallista toiseen sekä Turussa että ympäryskaupungeissa. 

Viime kevään Turku-turnauksessa tajusimme, ettemme olleet käyneet kaupungissa koskaan kesällä. Googlasimme järjestetäänkö kaupungissa mitään festareita heinäkuun lopulla ja bongasimme DBTL:n. Varasimme hotellin ja päätimme piipahtaa katsomassa miltä kaupunkifestarit Turussa näyttävät.

Itse festarit olivat mitä olivat. Positiivista niissä oli lempibändini Apulannan keikka perjantai-illan pimeydessä.

"Älä usko lauluihin, ne tekee susta haaveilijan"

"Valot pimeyksien reunoilla, ovat toisinaan himmeitä ja harvassa"

Perjantaina vuokrasimme polkupyörät hotellilta ja pyöräilimme pitkin joenrantaa Turun linnaan. Kaupungissa oli tungosta, sillä samaan aikana järjestettiin suuri kansatanssitapahtuma ja kansallispukuisia ihmisiä ympäri eurooppaa tanssi milloin missäkin kadunkulmassa.

Yksi tiilinen taloyhtiö kiinnitti huomion, sillä talot oli rakennettu kylkikylkeen kuten Amsterdamissa konsamaan. Muodoltaankin talot olivat kuin modernit Amsterdamin joenrantatalot, huomattavasti matalampia vain.

Tuulahdus Amsterdamista

Turun linna

Paluumatkalla Turun linnasta siirryimme tois puol jokke Förillä. Koska Variskin käyttää Föriä. Tiedettehän tämän Reijo Mäen luoman rentun turkulaisen yksityisetsivän? Eksoottinen kokemus tämäkin.


Pyöräilyn jälkeen nautimme piknikin kirkkopuistossa. 


Piipahdin myös Turun tuomiokirkossa -vessassa :D


Iltaa kohti ilma alkoi muuttua sateiseksi, mutta ei hätää -Jakke Jokilautta on keksitty! Savonlinnassa vuosikymmenet maantielauttana seilannut Jakke muutti Aurajokeen kahvilalautaksi kesällä 2013. Jakke seilaa reittiään edestakaisin ja kyytiin voi hypätä miltä pysäkiltä haluaa ja pois millä pysäkillä haluaa. Päivähinta Jakkelle on aikuiselta 6€. Jakkella on markiisit katossa ja fleecepeittoja lämmitykseksi. Seilasimme reitin päästä päähän ja ihailimme jokirantaa vielä uudelleen. Bongasimme muun muassa Suomen Joutsenen. 


Illalla kävimme pizzalla joenrannassa laivaravintolassa ja bongasimme näyn, jonka voi bongata vain Suomessa -moottorilla kulkeva palju! Julkaisin kuvan instassa ja teini laittoi samantien viestiä, että paljussa on tubettajia. Aha :D


Varför Paris vi har ju Åbo? Kotimaasta löytyy kauniita kaupunkeja, kun uskaltautui kokeilemaan! Innostuimme jopa niin, että mietimme lähtisimmekö ensi kesänä Raumalle. Siellä en ole käynyt koskaan. Niin ja puheesta luultavammin tällainen uusmaalaistunut pohjalainen ei saa senkään vertaa selvää kuin Turussa :D

2 kommenttia: